Over ons

Groene Erfenis is gespecialiseerd in uitvaarttextiel met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Wij streven naar een transparante organisatie en nemen maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus. De keuze voor processen, activiteiten en partners gaan hand in hand met ons doel onze voetafdruk zo laag mogelijk te houden.

Cora Dijkhuizen Bot

Roel Dijkhuizen Senior

Roel Dijkhuizen Junior

Over Groene Erfenis

Roel Sr, Cora en Roel Jr Dijkhuizen vormen een hecht en ondernemend gezin. Als we niet aan het werk zijn bevinden wij ons meestal buiten in de natuur. Het liefst actief in de sneeuw. Toen de ouders van Cora de keuze voor natuurbegraven gemaakt hadden, waarbij het gebruik van biologisch afbreekbare materialen een vereiste is, bleek het aanbod lijkwaden en vooral kleding niet zo groot.

Met onze ervaring in de textielbranche kon het niet anders dan dat wij na een lange periode van voorbereiding een collectie hebben ontwikkeld van materialen van natuurlijke oorsprong.

Wij willen graag bewustwording creëren om een keuze te maken voor een duurzame uitvaart, met een zo laag mogelijke voetafdruk. Wij bieden een basiscollectie uit voorraad leverbaar.

Heeft u persoonlijke wensen voor uw uitvaarttextiel? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Omdat wij werken vanuit een eigen atelier kunnen wij snel en gericht aan uw wens voldoen.

Onze werkwijze

Wij ontwerpen en produceren onze collectie in eigen atelier en in samenwerking met ateliers in Nederland. De collectie is samengesteld uit lijkwaden en kleding.

Wij gebruiken uitsluitend organische grondstoffen, waar mogelijk gecertificeerd, waardoor onze collectie met name geschikt is voor natuurbegraven. Ook met de toekomstige keuze voor resomeren is rekening gehouden door gebruik te maken van materialen van dierlijke oorsprong.